21 Ekim 2008 Salı

Tau Ceramica 80-70 Fenerbahçe Ülker


Euroleague açılış maçında temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, Tau Ceramica'ya deplasmanda 80-70 mağlup oldu. Karşılaşmaya, Marques Green, Mirsat Türkcan, Rasim Başak, Gasper Vidmar ve Emir Prledzic beşi ile başladı Tanjeviç. Tau Ceramica ilk beşi ise; Rakocevic, Teletovic, Mustafa Shakur, Pete Mickeal ve Will McDonald'tan oluştu.

Maça iyi başlayan ve ilk çeyrekte başabaş mücadele eden ekibimiz çeyreği 21-19 önde tamamladı. 2. çeyrek de karşılıklı basketlerle geçerken devrenin sonunda Tau Ceramica yakaladığı 10-2'lik seriyle devreyi 8 sayı farkla 42-34 önde tamamladı. İlk yarıda 20 sayı bulan Rakocevic'i durduramadık ve o da Tau Ceramica'nın devre arasına 8 sayı farklı önde girmesinde önemli rol oynadı.

İlk yarının sonlarında rakibe verdiğimiz 8 sayılık avantajı çevirmek için 3. çeyreğin tamamında uğraştık ama fark bir ara 12 sayıya kadar çıktı. Çeyrek sonunda Oğuz ve Rasim'in sayılarıyla son çeyreğe 62-52 geride girdik. Son çeyrekte Tanjevic alan savunmasına geçti ve Tau Ceramica skor üretmekte zorlandı. Yine Oğuz'un ve Rasim'in sayılarıyla çeyreğin başında skor 66-59'a geldi. Rakocevic'in 2. yarıda durdurunca farkı yavaş yavaş kapattık, Smith'in 3 sayılık basketi ile fark 68-62'ye getirdik. Son 4 dakikaya girilirken Oğuz'un sayısıyla skor 69-65 olmuştu. Mrisc'in gönderdiği 3 sayılık atış da basket olunca skor 70-68 oldu. Tam da maça ortak olduk derken Teletovic ve Rakocevic'ten gelen sayılarla son dakikalarda 75-68 geriye düştük ve maçı da 80-70 verdik.

Sakatlıkları bulunan ve İspanya'ya götürülmeyen, Semih Erden, Ömer Aşık ve Ömer Onan'a maçtan önce bir de Gordan Giricek eklenince Fenerbahçe Ülker en büyük skor gücünü kaybetmiş oldu. Yine de maçın içinde mücadele eden, maçtan kopmayan bir takım izlemek ilerisi için umut verdi. Sonuçta grubun mutlak favorisi bir Tau Ceramica ile ilk maçta hem de sahasındaki maçtan galip gelmek hiç kolay değil. Fenerbahçe Ülker'in buradan alacağı bir galibiyet çok ekstra olacaktı ama gösterilen oyun, teslim olmadan maçın sonuna kadar mücadele etmek ve 12-14 sayılardan gelerek maçın sonunda kafa kafaya girmek çok önemli artılar. Burada alınan mağlubiyet gruptaki hedeften saptırmayacaktır Fenerbahçe Ülker'i. İlk 2'yı hedeflemesi gereken takımımıza grupta ilk ikiye girmek demek Top-16 gruplarında çok önemli bir kura avantajı yakalaması demek. Fenerbahçe Ülker sakat oyuncularına birer birer kavuştukça, daha da iyi, kaliteli ve yenilmesi zor bir takım olacak. Dün akşamki maçın ardından, Tau Ceramica karşısındaki Fenerbahçe Ülker gruptaki hedefine ulaşacak bir takım görüntüsü verdi.


Tau Ceramica 80-70 Fenerbahçe Ülker
(19-21, 23-13, 20-18, 18-18)
Tau Ceramica: P.Prıgıonı 4, I.Rakocevıc 24, M.Teletovıc 5, F.San Emeterıo 4, M.Shakur 6, P.Mıckeal 15, S.Barac 4, W.Mcdonald 18.
Fenerbahçe Ülker: M.Green 5, M.Turkcan 10, R.Basak 11, D.Mrsic 8 G.Vıdmar 3, H.Demirel 0, O.Savas 11, D.Smıth 13, E.Preldzıc 9.

2 yorum:

  1. İyiydik valla.. Ben de pek bir beğendim.. Ah bir de şu savunmada ribaundları toplayabilseydik, alan savunması daha da bir anlam kazanacaktı..

    McDonald'ı adam ettik resmen..

    YanıtlaSil
  2. Bir de sakat oyuncular dönünce daha da güçlü olacak Fenerbahçe Ülker. İlerisi için ben de ümitlendim açıkçası.

    YanıtlaSil