24 Ekim 2008 Cuma

4. Çeyrekteki Kabus Ders Olsun


Efes Pilsen Partizan'ı 61-60 yenerek Avrupa Ligi'ne galibiyetle başladı ama öyle bir son çeyrek oynadık ki adete öldük öldük dirildik. İlk çeyreğe iyi başladık bir ara 8-2 öne geçtik ama sonra Partizan'ın içerden bulduğu sayılarla bizi yakalamasına izin verdik. Çeyreğin son bölümünde skor da üretemeyince ilk çeyreği 11-14 geride tamamladık. 2. çeyreğe Smith, Cenk, Thornton ve Kakiouzis'in üçlük bombardımanları ile başlayarak 5 tane üçlük ile 15-0'lık seri yakaladık ve 14. dakikayı 26-17 önde geçtik. İlk devreyi de 35-24 önde tamamladık. 3. çeyrekte de etkili savunmamızı devam ettirdik ve skor üretemesek de son çeyreğe farkı koruyarak 49-37 önde girdik. Ama öyle bir son çeyrek oldu ki adeta Partizan'a "maça gel ortak ol hatta al bu maç senin olsun" dedik. 9-0'lık bir seri ile son çeyreğe başlayan Partizan skoru 49-46'ya getirdi. İlk yarıda sayı bulmakta zorlanan Partizan son çeyreğe isabetli şutlarla ve doğru tercihlerle başlayınca bir anda maça ortak oldu. İlk basketlerimizi çeyreğin ortasında Kerem ve Kaya'yla bulunca farkı biraz olsun koruduk ve 53-46 ile rahat nefes aldık. Kerem'in kaçırdığı serbest atışlar ile yine skor üretmede sıkıntıya girince son 4 dakikanın skoru 53-51 oldu. M.Vujanic'in üstüste bulduğu basketlerle ürettiğimiz 5 sayı da olmasa iyice teslim olacaktık ki Vujanic son dakikaya 58-55 önde girmemizi sağladı. Kerem ve Smith'in serbest atışlardan bulduğu 3 sayıyla da son saniyelere 4 sayı önde girdik. Partizan yine de pes etmedi ve son saniyede bir üçlük daha buldu ve maç da 61-60 son erdi.

Karşılaşmanın zor geçmesini, Partizan'ın Efes Pilsen'i zorlamasını bekliyordum ama 2. çeyrekte fark 12 sayıya çıkınca rahat bir galibiyet gelmesini bekledim. Ancak Partizan fark kaç olursa olsun asla oyun düzenlerini ve motivasyonlarını kaybetmediler ve maçı bir yerde yakalayacaklarını sanki biliyormuşçasına maça asılmaya, mücadele etmeye, oyun sistemlerinin dışında şut kullanamaya devam ettiler. Oysa Efes Pilsen fark çift hanelerdeyken gereksiz dış şutlar kulllanarak kötü tercihler yaptı. Farkı daha da açabilecekken farkın yerinde seyretmesine izin verdik. Bir ara benchte otururken sırıtan Ender'in oyunun en kritik yerinde yaptırdığı basket faul de çok önemli bir noktadır bence. Hele bir ribaunt istatistiği var ki bu istatistiğe rağmen maçı nasıl kazandık hayret. Toplam 20 ribaunt alan Efes Pilsen, Partizan'a 23 tane savunma, 20 tane de hücum ribauntu verdi. Üçlüklerdeki 7-4 üstünlüğümüz maçı kazanmamızı sağlayan bizim adımıza olumlu olan önemli bir istatistik oldu. Vujanic'in 17 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. Thornton da 10 sayıyla çift hanelere ulaşan 2. oyuncumuz oldu. Partizan'da ise Velickovic 16 sayıyla oynarken, Stephan Lasme 11 sayı, 14 ribaunt ve 4 blokla maçın en faydalı oyuncusu oldu.

Partizan karşısında Kasun'un ve Shumpert'in yokluğunu mutlaka aradık ama yine de bu yıl hedefleri büyük olan bir Efes Pilsen'in Partizan'a karşı bu kadar zorlanması diğer maçlar için hiç de iyi işaret değil. Kasun dönünce pota altında daha etkili olacağız ama yine de Ergin Ataman'ın başta ribauntlar olmak üzere çözmesi gereken sorunlar var. Tüm bunlara rağmen Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlamak güzel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder