22 Ekim 2008 Çarşamba

Euroelague Çarşamba Maçları Analizleri


Tau Ceramica - Fenerbahçe Ülker maçı ile başlayan Euroleague 2008-2009 sezonda bu akşam 4 karşılaşma yapılacak. 4 maçta da evsahi takımlar gruplarının favori takımları ve deplasman takımlarının bu akşam işleri çok zor görünüyor.

Yunanistan'da Panathinaikos ile Zalgiris karşılaşacak. Saat 19:00'da başlayacak maçta Vassilis Spanoulis sakatlığı nedeniyle yer almayacak. Her iki takım sezon öncesi Eylül sonunda Rusya'da katıldıkları A.Gomelsky kupasının finalinde karşı karşıya gelmişlerdi. Zalgiris, Panathinaikos'u 80-69 mağlup etmişti. O maçta 11 sayı ile oynayan Marcus Brown takımdan ayrılarak Maccabi'ye gitti. Zalgiris de o günden bu yana mali sorunlarla, oyuncuların sorunlarıyla uğraşıyor. Baltık liginde de çok kötü sonuçlar alıyorlar. Ancak yine de bir Litvanya ekibi ve yüksek skor gücüne sahipler. Panathinakios'un A.Gomelsky kupasında yenildikleri rakiplerine karşı iyi motive olacaklarını, etkili bir savunma anlaşıyla sorunlarla boğuşan rakiplerini düşük skorlarda tutarak, zorlansalarda kazanacaklarını ve Euroleague galibiyetle başlayacaklarını düşünüyorum.

19:15'te son şampiyon CSKA Moskova sahaya çıkacak, rakibi A.J. Milano. İtalya ligine 1 galibiyet, 1 yenilgi ile başlayan Milano ekibi bu sene baştan aşağı yenilendi. Roma'dan alınan Dawid Hawkins takımın skor olarak lideri. Massimo Bulleri ve Rocca diğer sayı opsiyonları. CSKA Moskova bu akşam A.J Milano'ya biraz fazla gelecek bir kadro kalitesine sahip. Rusya ligindeki ilk maçlarında E.Lorbek 19, Siskauskas 15, J.R.Holden 13, Langdon 11, Planinic de 9 sayıyla oynadılar. Her pozisyonda gerçekten de çok kaliteli bir kadroya sahip. Bir de Messina gibi bir hocaları var. Bu maç için CSKA'nın rahat bir galibiyetle Avrupa Ligine başlamasını bekliyorum. İki takım sezon öncesi de karşılaşmış ve CSKA maçı 81-63 kazanmıştı.

Unicaja Malaga, Le Mans karşılaşması bu akşamın en zor maçı gibi görünüyor ancak yine de evsahibi takım galibiyete yakın taraf. Malaga, yeni sezonda Reneses ile hızlı bir basketbol anlayışında. Atletik, güçlü ve hızlı bir takıma sahipler. İspanya ligine de iyi başladılar. 4 maçta 3 yenilgi aldılar sadece Tau Ceramica'ya evlerinde kaybettiler. Cabezas, Haislip, Jimenez gibi hem skor üretebilen, hem de tecrübeli oyunculara sahipler. Üstelik Le Mans ile fiziksel olarak mücadele edebilecek oyuncuları da var. Le Mans ise bu yıla önemli transferler ile iddialı başladılar. Artık Euroelague'te başarı hedefliyorlar. Maccabi'den Bluthenthal'ı, Efes Pilsen'den D.Spencer, Beşiktaş'tan B.Chase ve Fransa liginden Badiane ile NDoye'yi transfer ettiler. Fransa ligine de 3'te 3 yaparak başladılar. Yeni transferler bu 3 maçta takım olarak iyi yolda olduklarını aldıkları galibiyetlerle gösterdiler. Geçen yıl 14 maçta 2 galibiyet ile grup sonuncusu olmuşlardı, bu yıl daha başarılı olmayı hedefliyorlar. Kadrolarına kattıkları deneyimli ve skor üretebilen isimlerle bu akşam Malaga'yı zorlayacaklardır ancak Malaga deplasmanından galibiyetle dönmeleri çok zor gerçekten de. Büyük bir süpriz olmazsa Malaga da grup maçlarına galibiyetle başlar.

Gecenin son maçı İtalya'da. Montepaschi Siena geçen yılın başarılı takımını korudular. Efes'e gelen Thornton'un yerine Henry Domercant'ı aldılar. V.Illievski'yi de U.Olimpija'ya verdiler. Onun yerine de Rieti'den Morris Finley'i aldılar. İtalya ligine 2'de 2 ile başlayan M.Siena'da Kaukenas, Eze Benjamin, Stoenerook, Lavrinovic, Domercant ve McIntyre gibi her maçta çift haneli skorlara ulaşabilecek bunun yanında da savumada ve yardımlaşmada üst düzey oyuncular var. Prokom geçen yıl çok iddalı bir kadro kurmuştu ve hedefleri çok yüksek tutarak başlamışlardı sezona. Ancak sezonu 4 galibiyet 10 yenilgi ile ancak grup 7.liği ile tamamlayabildiler. Bu yıl kadrodaki tüm oyuncular yeni transfer edildi. Bir tek Dylewicz takımda kaldı. Tam 10 oyuncu transfer edildi. 3 tane Amerikalı oyuncuları var. R.Burrell ve Archibong geçtiğimiz yıl Almanya liginde oynamış oyuncular. David Logan da Turow'dan alındı. Yunanistan'dan gelen Nesoviç ve bir önceki sezon LA Clippers'tan Khimky'e gelen Daniel Ewing'i kadrolarına kattılar. Phoenix Suns'tan Khimky'e gelen bir diğer NBA oyuncusu Pat Burke da bu yıl Prokom'a katıldı. Pat Burke Phoenix'te iki sezon forma giymişti. Phoneix maçları 20-30 sayı farka çıkardığında oyuna giren, attığı basketler seyirciler tarafından alkışlanan bir oyuncuydu Pat Burke. Prokom'un bu yıl ki Euroleague performasını da merakla bekliyorum. Bu akşam Siena karşısında Prokom'a da pek şans vermiyorum ancak sonunucu en çok merak ettiğim karşılaşma bu maç olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder