9 Ekim 2008 Perşembe

Euroleague Takım Analizi: Unicaja Malaga

Yeni Transferler: Robert Archibald (Azovmash), Omar Cook (Crvena Zvezda), Thomas Kelati (Kurow), Joseph Gomis (Valladolid)
Takımdan ayrılanlar: Bojan Popovic (Bruesa), Melvin Sanders (Gran Canaria), Davor Kus (Cibona), Daniel Santiago (FC Barcelona)

Takım Kadrosu
G 1.80 Joseph Gomis
G 1.97 Berni Rodriguez
G 1.86 Carlos Cabezas
G 1.86 Omar Cook
G 2.00 Alfonso Sanchez
F 2.01 Carlos Jimenez
F 2.02 Jiri Welsch
F 1.97 Thomas Kelati
F 2.07 Marcus Haislip
C 2.13 Boniface Ndong
C 2.12 Robert Archibald
C 2.07 German Gabriel
Head Coach: Aito Garcia Reneses


Sergio Scarolo'nun yerine geçtiğimiz yıl DKV Joventut ile Uleb Cup'ı kazanan ve aynı zamanda İspanya milli takımınında hocası olan Aito Garcia Reneses'i getiren Unicaja Malaga geçtiğimiz sezonki kadrosunu büyük ölçüde korudu. D.Santiago, Davor Kus ve Bojan Popovic ile yollarını ayıran Malaga oyun kurucu olarak Omar Cook ve Joseph Gomis ile anlaştı. D.Santiago'nun yerine de daha önce ACB'de forma giyen Robert Archibald'ı kadrosuna dahil etti.

Malaga'nın en önemli isimlerinden olan Carlos Cabezas oyun zekası ve liderlik vasıflarıyla Reneses'in sisteminin en önemli parçalarından birisi olacak. Berni Rodriguez ile yeni transferler Omar Cook ve Joseph Gomis, Cabezas'ın yükünü hafifletecek isimler. Omar Cook geçtiğimiz yılın Uleb Cup asist kralı olmuştu. Berni Rodriguez de rakip gardlar için etkili bir savumacı. Valladolid'den alınan Joseph Gomis ise yüzdeli atışları ile etkili bir oyun kurucu.

Çek Jiri Welsch skor gücü ve asist yeteneği ile hem kendi hem de takım arkadaşları için önemli bir oyuncu. Avrupa şampiyonası elemelerinde Çek milli takımını sırtlayan isim olmuştu. Carlos Jimenez de oyun sezgisi, tecrübesi ve ribaunt yeteneği ile takıma katkıda bulunacak isimlerden. Geçtiğimiz yıl Uleb Cup'ta 14.8 sayı ortalaması ile oynayan Thomas Kelati ve M.Haislip hem atletik özellikleri hem de dış şut tehditleri ile rakip savunmayı bozan oyuncular olacaktır. İki isim de savunmada etkili oyuncular.

Ribaunt ve blok yetenekleri ile pota altını etkili savunan Boniface Ndong, Reneses'in DKV Joventut'tan eski öğrencisi, güçlü ve kalın ölçülerde Robert Archibald ve 3 sayılık atışlarda çok tehlikeli olan German Gabriel de Malaga'nın pota altı gücünü oluşturacak.

Hızlı basketbolu seven Aito Garcia Reneses'in geçtiğimiz yıllarda DKV Joventut'a oynattığı hızlı oyunu bu yıl da Malaga'da görme ihtimalimiz bir hayli yüksek. Özellikle evindeki maçlarda Malaga'yı koşan, seyircisi ile birlikte çoşarak rakibinin üzerine giden bir takım olarak seyredeceğiz gibi görünüyor. Malaga geçtiğimiz yıl ik turda 10 galibiyet 4 yenilgi ile grubunda 3. olarak Top-16'ya kalmıştı. Top-16 gruplarında ise Barcelona ve CSKA'nın ardından 3. olarak Euroleague'e veda etmişti. Zaten Reneses de ilk hedeflerini Top-16'ya kalmak olarak açıkladı.

Unicaja Malaga grupta ne yapar: A grubunda Unicaja Malaga ile birlikte Olympiakos ve Maccabi Tel Aviv favori görünümünde. Ancak her iki takımda büyük ölçüde yenilendi. Yapılan yeni ve flaş transferlerin uyum sağlama süreci ve takım olabilmek için geçmesi gereken sürenin Euroleague grup maçlarında her iki takımı da sıkıntıya sokmasını bekliyorum. Hazırlık maçlarında aldıkları sonuçlar da şu anda bu sürecin devam ettiğini gösteriyor. Unicaja tecrübeli oyuncuları ve hocasıyla evinde ve deplasmanlarda bu yıl daha başarılı sonuçlar alacaktır. Unicaja'nın ilk tur sonunda grupta lider olarak ya da Olympiakos'un ardında 2.sırayı alarak Top-16'ya kalmasını bekliyorum.

Tahmini Grup Sıralaması: 1. ya da 2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder