16 Ekim 2008 Perşembe

Euroleague Takım Analizi: CSKA Moskova


Yeni Transferler: Victor Keyru (Unics Kazan), Sasha Kaun (Kansas-NCAA), Terence Morris(Maccabi), Zoran Planinic (TAU), Erazem Lorbek (Roma), Anton Ponkrashov (Khimky)
Takımdan Ayrılanlar: Theodoros Papaloukas (Olympiakos), David Anderson (FC Barcelona), Thomas van den Spiegel (Pamesa, Uncis Kazan), Marcus Goree (Triumph Lyubertsy)

G 1.99 Zoran Planinic
G 1.92 Trajan Langdon
G 1.85 J. R. Holden
G 1.95 Nikos Zisis
G 1.95 Alexey Shved
F 2.15 Artem Zabelin
F 2.00 Viktor Keyru
F 2.03 Viktor Khryapa
F 2.05 Matjaz Smodis
F 1.98 Ramunas Siskauskas
F 2.04 Andrey Vorontsevich
C 2.07 Terence Morris
C 2.15 Alexey Savrasenko
C 2.08 Erazem Lorbek
C 2.11 Sasha Kaun
Head Coach: Ettore Messina



Ettore Messina

Son Avrupa şampiyonu CSKA Moskova yeni sezona bu ünvanını korumak üzere başlıyor. Son 3 yılda 2 Euroleague şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova'nın kadrosundan ayrılan önemli isimler oldu. Avrupa'nın en iyi gardlarından Theodoros Papaloukas'ı Olympiakos'a, sayılı uzunlarından David Anderson'u Barcelona'ya gönderdiler. Thomas van den Spiegel ve Marcus Goree de takımdan ayrılan önemli isimler oldular. Giden oyuncuların yerine ise Maccabi Tel Aviv'den Avrupadaki en iyi Amerikalı oyuncular arasında gösterilen Terrence Morris'i, Tau Ceremica'nın gardı Zoran Planicic'i, Roma'nın uzunu Lorbek'i ve Unics Kazan'dan Victor Keyru'yu kadrosuna dahil eden CSKA Moskova'nın başında Ettore Messina gibi Avrupa'nın en kariyerli hocalarından birisi bulunuyor.


J.R.Holden - Zoran Planinic - Trajan Langdon

Papaloukas'ın ayrılmasına rağmen CSKA Moskova'nın elinde hala Avrupa'nın en iyi gardları var. J.R.Holden hem savunması, hem tecrübesi ile çok önemli bir isim. Tau Ceramica'dan alınan Zoran Planinic, Final Four oynayan Tau Cramica'nın 10.6 sayı ve 3.1 asist ortalamaları ile önemli parçalarından olmuştu. Trajan Langdon 2008 Final Four'da MVP seçilerek ne kadar değerli bir isim olduğunu göstermişti. 12.6 sayı ve 3.3 ribaunt ortalamaları ile CSKA'nın şampiyonluğunda önemli payı olmuştu. Bu üç isme bir önceki yıl Benetton'dan alınan Nikos Zisis de katkı yapabilecek, pek çok takımın kadrosunda görmek isteyeceği kalitede bir isim.


Ramunas Siskauskas - Matjaz Smodis

Euroleague MVP'si, Avrupa'nın en iyi power forvetlerinden pek çok basketbol otoritesine göre birincisi olan Ramunas Siskauskas, Maccabi'den gelen Avrupadaki en iyi Amerikalı olarak gösterilen Terence Morris ve 2007-2008 sezonunda Euroleague'te 14.3 sayı, 5.3 ribaunt ortalamaları yakalayan Matjaz Smodis CSKA'nın boyalı alandaki en büyük güçleri. NBA patentli Viktor Khryapa'nın geçtiğimiz sezondan daha çok katkı sağlayabilecek potansiyelde bir oyuncu olduğu düşünülürse CSKA'nın hem dışardan hem de içerden çok güçlü bir takım olduğu bir gerçek. Alexey Savrasenkov ve Roma'dan gelen Erazem Lorbek de CSKA'nın pota altı gücünü oluşturacak isimler. David Anderson'dan sonra pota altında CSKA Moskova'nın Lorbek'ten yine aynı katkıyı alıp alamayacağı ise şimdilik soru işareti.

CSKA Moskova grupta ne yapar: Sahanın her yerinde Avrupa'nın en iyi oyuncularına sahip CSKA Moskova D Grubunun mutlak favorisi konumunda. Real Madrid ve Efes Pilsen CSKA'yı zorlayacak iki takım olarak görünüyor. Takımdan ayrılan Papaloukas'ın ve David Anderson'un yerine takıma monte edilen isimlerin göstereceği performans CSKA'nın bu yıl ünvanını korumasında çok önemli olacak. Ettore Messina gibi bir hocanın bu sorunu aşacağını tahmin ediyorum ayrıca bu süreç CSKA'ya ilk tur gruplarında sorun yaşatmayacaktır. Önemli olan Top-16 ve Final Four öncesi son eşleşmede yaşanabilir. Üstelik bu yıl çok daha zorlu ve çok para harcayan rakipleri var. Grup maçları sonunda ise CSKA Moskova'nın bir iki tane deplasman maçı haricinde çok zorlanmadan lider olarak Top-16 vizesi alacağını düşünüyorum.

Tahmini grup sıralaması: 1.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder