30 Ekim 2008 Perşembe

Bu Galibiyet Güzel Oldu.


Efes Pilsen Euroleague 2. maçında deplasmanda Armani Jeans Milano'yu 81-71 yenerek 2. maçtan da gelibiyetle ayrıldı. Bababaş geçen ve 20-17 üstünlüğümüz ile biten ilk çeyreğin ardından, oyunda hakimiyet kurmaya başlayan Efes Pilsen isabetli üç sayılık atışlarla ilk yarıyı 10 sayı farkla 43-33 önde tamamladı. 3. çeyrekte de etkili olan takımımız farkı 16 sayıya çıkarak son çeyreğe 65-49 önde girdi. Son çeyrekte Milano'da Mordente bulduğu üç sayılık basketlerle takımının maça tutunmasını, farkında son dakikalarda 6 sayıya kadar inmesini sağladı. Skor üretmekte çok zorlandığımız dakikalarda Vujanic ve Thornton ile bulduğumuz sayılarla derin bir nefes aldık ve maçı da 81-71 kazandık.

Partizan maçında yaşadığımız ribaunt sorununu bu maçta gidermiş göründük. Pape Sow'un yokluğunda 33-30 ribauntlarda üstünlüğümüz oldu ama yine Milano'ya 15 tane hücum ribauntu verdik. Üç sayılık atışlarda %40 başarı sağladık ama boyalı alanı fazla kullanmadık. Tam 30 defa üç sayılık atış kullandık. Bunların 12 tanesi başarılı oldu ama her maçta bu kadar yüksek isabet bulamayız. Kasun sakat ama rakibimizin önemli oyuncus CSKA maçında 12 sayıyla oynayan, Pape Sow yokken Kerem ve Kaya'yı daha verimli kullanabilirdik.

Sonuç itibariyle çok değerli bir galibiyet aldık. Real Madrid'in Partizan'a kaybettiği 2. hafta maçlarında bu galibiyet gerçektende çok güzel oldu. Kasun'un sakatlığı 3, 4 ay sürecekmiş. Dün bir ameliyat geçirmiş. Efes Pilsen pivot arayışlarına başlamış. İyi bir takviye ile CSKA'nın arkasından grup ikinciliği hedefine ulaşabiliriz. Hazır Real Madrid geçen yıl ki kadar iyi değilken bu fırsatı değerlendirebilmeliyiz.

Tam 5 oyuncumuz çift haneli skorlar ürettiler. Özellikle Kerem 10 sayısının yanı sıra 9 ribaunt ile etkili bir maç çıkardı. Vujanic de sıkıştığımız anlarda sorumluluk aldı, hem penetreleri ile sayılar buldu, rakibi faule zorladı, hem de 3 sayılık atışları ile bulduğu sayılarla takımı zor anlarda rahatlattı. Savunmada gösterdiğimiz performans son çeyrekte Milano'nun bulduğu 3 sayılık atışları saymazsak gecenin olumlu bir diğer tarafıydı. Thornton, Smith ve Kakiouzis de dış atışlarda çok etkiliydiler. Bu üçlü toplam 9 tane isabetli üçlük ürettiler.

5 Kasım'da Panionios'u İstanbul'da konuk edeceğiz. Bu maçtan galip gelmemiz dün akşamki skorlarla elde ettiğimiz avantajı korumamızı sağlayacak. Daha sonra Moskova'ya gidiyoruz. Moskova'dan sonra İstanbul'da Real Madrid ile oynayacağız. Panionios'u yenerek, Moskova'dan yenilgi ile dönsek de İstanbul'daki Real Madrid maçına final niteliğinde çıkabiliriz. İstanbul'daki Panionios ve Real Madrid maçlarını kazanırsak ilk 2 hedefine çok yaklaşırız. Partizan ve Real Madrid ile deplasmanda oynayacağımız maçlara puan durumunda her iki takımında üstünde çıkmamız çok önemli olacak.

Maçın istatistiklerine buradan bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder