23 Ekim 2008 Perşembe

Euroleague Perşembe Maçları Analizleri

Euroleague 1.hafta bu akşam oynanacak 7 karşılaşma ile tamamlanacak. Efes Pilsen-Partizan maçı 20:15'te SKYTÜRK'ten canlı yayınlanacak. Perşembe akşamının programı ise şöyle olacak.

19:30 Cibona - Maccabi Electra
20:15 Efes Pilsen - Partizan (SKYTÜRK Canlı)
21:00 Alba Berlin - Lottomatica
21:30 Nancy - Regal Barcelona
21:45 DKV Joventut - Union Olimpija
21:45 Real Madrid - Panionios
22:00 Air Avellino - Olympiacos

Günün ilk maçı Cibona ile Maccabi Tel Aviv arasında. Cibona Adriyatik liginde 2 galibiyet, 2 yenilgi aldı ve pek göz doldurmadı. Maccabi Tel Aviv de hazırlık maçlarında kötü sonuçlar alarak sezona başladı. Carlos Arroyo transferi ile takımdan ayrılan önemli isimlerin boşluğunu doldurmaya çalıştılar ama yine de geçen yıl final oynayan kadroya göre çok kan kaybettiler. Son olarak da Marcu Brown transferi yapıldı. Marcus Brown Salı günü takımla birlikte Zagreb'te ilk idmanını da yapmış. Cibona Adriyatik liginde kötü sonuçlar alsada yine de iyi oyucuları var. E.Calloway, R Marshall, Davor Kus, M.Rozic, N.Prkacin ve Robert Troha ile her ne kadar bugün favori gösterilmeseler de Maccabi Tel Aviv'e bir süpriz yapabilirler.

Efes Pilsen'de bu akşam Kasun, Barış Hersek ve belki de Preston Shumpert sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Ergin Ataman'a ve Efes Pilsn ekolüne ne kadar güvensem de hafta sonu Banvit karşısında alınan 100 küsür sayılık mağlubiyet bu akşam da beni korkutuyor. Kasun ve Shumpert'in yokluunda skor üretiminde Milos Vujanic'e, gününde olursa Cenk Akyol'a, Thornton'a, C.Smith'e ve Kaya'ya güvenmek zorundayız bu akşam. Adriyatik liginde 4'te 4 yapan rakibimiz Partizan'ı son iki Euroleague maçında da yenemedik. Milenko Tepic ve eski Efes Pilsen'li Rasic Alexander ile Milos Vujanic'i etkisiz hale getirirlerse işimiz çok zor olur. Novica Velickovic, S.Lasme, Zarko Rakocevic ve C.Vitkovac hem pota altında, hem de dış şutlarda başımızı ağrıtacak isimler. Savunmada etkili ve sert, hucümda da günümüzde olur ve yüksek yüzdeyle oynarsak kazanabileceğimiz bir maç, aksi takdirde Partizan'a yenilerek sezona hayal kırıklığı ile başlarız.

Alba Berlin, Lottomatica Roma maçı günü en zevkli maçlarından birisi olacak gibi görünüyor. Bu yıl Ansu Sesay, Rashad Wright, Casey Jacobsen gibi transferler ile iddialı bir kadro kuran Alba Berlin Euroleague'te artık başarı hedefliyor. Jasmin Repesa yönetimindeki Lottomatica Roma da bu yıl takımı büyük ölçüde yeniledi. Andre Hutson, Ibrahim Jaaber, Allan Ray, Sani Becirovic ve Primoz Brezec ile çok iddialı bir kadroya sahip oldular. İtalya ligine de 2'de 2 yaparak başladılar. Alba Berlin bu gece çok arzulu, baskılı oynayacaktır ama Lottomatica Roma'yı yenebileceklerini pek sanmıyorum. Roma, tecrübeli ve Alba'ya göre daha kaliteli isimlere sahip ve galibiyet gelerek Avrupa Ligine başlarlar.

Nancy Fransa liginde ilk şampiyonluğunu geçen yıl elde etti. L.Wilson, J.Cox, R.Greer, V.Samnick gibi oyuncuları olan Nancy'nin Fransa ligi için kaliteli bir kadrosu olduğunu söyleyebiliriz ama bu kadro Avrupa Ligi için zayıf kalıyor. Üstelik bu akşam karşılarındaki Regal Barcelona'nın kadrosunda F.Vazquez, Ersan Ilyasova, J.Lakovic, R.Grimau, G.Basile, D.Santiago, Juan Carlos Navarro, L.Barton ve D.Andersen gibi oyuncular olacak. Regal Barcelona gecenin en ağır favorilerinden. Farklı bir galibiyet alabilirler.

Joventut ACB'de 4 maçta 3 galibiyet aldı. Tek yenilgisini Regal Barcelona karşısında aldı. Ricky Rubio sakat. Union Olimpija ise Adriyatik liginde skatlıklar nedeniyle istediği sonuçları alamadı. 4 maçta 2 galibiyet alabilen lOlimpija'da en skorer isimler Vlado Ilievski ve Marko Milic. Joventut'la bu gece başabaş mücadele edeceklerini düşünüyorum. Kafa kafaya bir maç da Badalona'da olacaktır.

Real Madrid'te Raul Lopez ve Marko Thomas, Panionios'ta Ivan Zoroski sakat. Panionios kadrosuna geçtiğimiz yıl ACB'de forma giyen 3 isim kattı. Gayet mütevazi bir kadro kurdular. Real Madrid'te sakatlık sorunları olsa da rakibini geçerek ilk maçtan galibiyetle ayrılması normal sonuç olacaktır.

Bu yılın trasnfer şampiyonu Olympiakos'u konuk eden Air Avellino'nun işi ise gerçekten zor. Yeni transferle yeni bir takım oluşturmaya çalışan Markovski, İtalya ligine de pek iyi başlayamadı. Bu akşamda karşılarında dev bütçeli bir Olympiakos var. Olympiakos da Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlayabileceği, orta karar bir İtalyan rakibi karşısında istediği galibiyeti alacaktır. Alamazsa da zaten günün, haftanın en büyük sürprizi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder