27 Kasım 2008 Perşembe

Efes Pilsen'de Hedefler Küçülüyor


Grup ikinciliği için en ciddi rakibimiz olan Real Madrid'e sahamızda hem de 16 sayı farkla (81-95) kaybettik. Moskova deplasmanından 90 sayı yiyerek dönen Efes Pilsen dün akşam da Real Madrid'ten 95 sayı yedi. Bir zamanlar en güçlü silahı savunması olan takımımız artık bu özelliğini hem kendi unuttu hem de Efes Pilsen'i sevenlere unutturdu.

Maçta Charles Smith 22, Vujanic de 18 sayıyla en skorer isimlerimiz oldular ancak savunmada direnç gösteremeyerek rakibimizin 6 oyuncusunun çift haneli skorlara ulaşmasına izin verdik. Quinton Hosley de 24 sayıyla adeta çoştu. 20'de 4 üçlük isabeti bulurken rakibimize 16'da 10 üç sayılık basket şansı tanıdık. CSKA da bol bol üçlük göndermişti potamıza, dün de Real Madrid bu özelliğimizi iyi değerlendirdi.

Kasun'un yokluğunda bir maçta daha rakibimize ribaunt üstünlüğünü verdik, ribaunt sayıları 28-20 Real Madrid'in üstünlüğü ile sonuçlandı. Ve bir başka ayrıntı da ki bence bu sene ki Efes Pilsen'in en büyük sorunlarında birisi de budur; maçtaki toplam asist sayımız sadece 8. Real Madrid ise tam 22 asist üretti.

Maçtan sonra Ergin Ataman, Charles Smith'in çok yorulduğunu ve son bölümde etkili olamadığını söylemiş. Charles Smith haricinde maçın kritik bölümlerinde etkili olan başka bir oyuncunun çıkmamasından yakınmış. Kazanmak için takım olarak iyi olmaktansa birkaç oyuncunun yıldızlaşması gerek galiba Ergin hoca için. Efes Pilsen'in kazanmak için bir iki oyuncunun eline bakmasından ziyade, tam bir takım gibi sahada mücadele etmesini tercih ederim.

Dün "Efes Pilsen kaybederse ne olur" demiştim ve Efes Pilsen kaybetti şimdi ne olacak? Real Madrid, galibiyet sayısını 4'e çıkararak, CSKA Moskova ağabeyinin hemen elinden tuttu ve ilk iki sırada CSKA ile birlikte yalnız kaldılar. Yani çok çok değerli bir galibiyeti, pek de zorlanmadan rahat rahat alarak evlerine döndüler.

Real Madrid artık bizi ilgilendirmiyor. Aramızda hem iki galibiyet fark oluştu hem de 16 sayılık bir fark var. Efes Pilsen, Panionios ve Partizan grup üçüncülüğü ve dördüncülüğü için mücadele edecek. Biz de bu rakiplerimizle onların sahalarında oynayacağız. Bir de ekstradan Real Madrid deplasmanına gideceğiz. İşimizi zorlaştırdık, kendi kendimize hedeflerimizi küçülttük. Şimdi grupta ilk ikiye girmek hayal oldu, zaten Efes Pilsen hiç umut vermiyor bir de 5. olup da elenmezsek bari.

2 yorum:

  1. Kasun yokmuş da bilmem ne..
    Sorun Kasunsuzluk değil..Efes sahada ne oynadığını, ne yaptığını bilmiyor..

    David Blatt kalsaydı daha iyi olurdu Efes için..bana göre..

    YanıtlaSil
  2. David Blatt de farklı bir oyun sistemi benimsemişti. Ben Aydın Örs'ün biraz da Oktay Mahmudi'nin savunmaya dayalı basketbol oynayan Efes Pilsenini özlüyorum

    YanıtlaSil