5 Kasım 2008 Çarşamba

Telafisi Var Ama Hiç Gerek Yoktu.

Panionios'a İstanbul'da 69-78 yenilerek Euroleague 3. maçında ilk yenilgimizi aldık. 3. çeyrekteki 9-23'lük skoru son çeyrekteki gayretimize rağmen geri çıkaramadık. Partizan maçında da son çeyrekte aldığımız maçı neredeyse veriyorduk. Bu akşam 3. çeyrekte dağıldık resmen. Pota altında Baxter'ı durduramadık tam 18 sayıyla maçı tamamlamasına izin verdik. Aaron Miles kritik anlarda önemli sayılar buldu ve 15 sayı üretti. Kalampokis de dışardan bulduğu sayılar ve 6'da 6 serbest atışıyla 17 sayı gönderdi potalarımıza. Bizimkiler ne yaptı? Kerem dışında savaşan kimse yoktu. Kerem 13 sayı, 12 ribauntla double double yaptı, çok kritik yerlerde aldığı hücum ribauntları ile sayılar ve basket fauller üretti. 11 sayı atan Vujanic de 10'ar sayı atan Shumpert ve Thornton da sahada yoklardı. Biraz 3 çeyreğin sonunda ve son çeyrekte 9 sayı bulan Charles Smith kıpırdandı ama onun da ilk 28 dakikada sıfır sayısı vardı.

Panionios'u tebrik etmek lazım kendileri için değerli bir galibiyet aldılar ama bizim için çok daha değerli bir galibiyet olacaktı. Panionios için çok ekstra bir galibiyet oldu. İlk iki maçında grubumuzdaki rakiplerimiz olan Real Madrid ve CSKA'dan fark yiyen Panionios her ne kadar bugün güzel bir oyunla Efs Pilsen'i yenseler de grubumuzun bana göre en zayıf takımı. Bir daha böyle bir maç çıkarmamamız gerek. Aksi halde işimiz çok zor olur. Ekstra bir galibiyet de biz almalıyız ve bu yenilgiyi telafi etmeliyiz.

3 yorum:

  1. Ergin Ataman'ın başı daha çok ağrır bu kadro ile. Çok garip heterojen bir takım kurdu. Sinan 4 dakika oynuyor, Engin 0 dakika. Ama ortada bir şey yok. Garip ki ne garip.

    YanıtlaSil
  2. maçın anlatımını da melih gümüşbıçak'a vermeleri de ilginç tabii bi ara "yarı saha" olacaktı "orta saha" diye ağzından kaçtı:)

    YanıtlaSil
  3. ama yine de melihle nejatın kanka havaları fena değil (:

    yalnız bizim efes fena yolda. 13 oynayabilir oyunculu, belki de efes tarihinin en geniş, squadı harmanlayıp takım haline getirmede başarıdan uzağız. kimin ne arada ne kadar süre alacağı belli değilmiş gibi geldi. ayrıca bu takımın bir nolu skoreri charles smith mi thornton mı ? bana pek güvenilir gelmediler de.

    YanıtlaSil