7 Kasım 2008 Cuma

İspanya'da Fenerbahçe Ülker'in Gecesi 70-67

Fenerbahçe Ülker Euroleague 3. maçında İspanya'dan çok çok değerli bir galibiyetle döndü. DKV Joventut karşısında ilk yarıyı 7 sayı farkla 35-28 geride kapatmasına rağmen 2. yarıdaki oyunuyla yenmesini bildi temsilcimiz. Mirsat 11, Devin Smith 12 ve Emir Preldzic 17 sayıyla maçı tamamladılar. Emir Preldzic 17 sayısının yanında 8 ribaunt alıp ve 3 tanede top çalarak 25 puanla maçın da en değerli oyuncusu oldu.

Mensah-Bonsu'nun sakatlanmasıyla ilk iki maçtaki en skorer ve en etkili oyuncusunu kaybeden DKV Joventut'u yenebileceğimize hafta başından beri inanıyordum. Tanjevic de oyuncuları da maçın başından beri buna inanarak oynadılar. İlk yarıyı 7 sayı ile geride tamamlasalarda maçı asla bırakmadılar. Tau Ceramica maçında da bu özelliğimiz ve direncimiz vardı. Tau Ceramica'yı yenemedik ama ilk iki deplasmanımız olan İspanya'dan 1 galibiyet çalıp geldik.

Fenerbahçe Ülker'in rakipleri artık şunu çok iyi biliyorlar ki karşılarındaki takım asla pes etmeyen, maçın sonunda oyunun yönünü değiştirebilecek ve öne geçebilecek fırsatı yaratabilen, çok tehlikeli bir takım. Maçın içinde ribauntlarda 39-27 üstünlüğümüz göze çarpıyor, Joventut'un Mensah-Bonsu'nun yokluğunda ribauntlarda zorlanması doğal sonuçtu zaten. Mensah-Bonsu ilk iki maçta toplam 23 ribaunt almıştı.

Giricek yine oynamadı, artık ne zaman oynaacağını da merak etmiyorum. Hafta sonu Mersin maçında süre aldı ama Tanjeviç İspanya'da onu kullanmadı. Giricek'e 3-5 dakika da olsa gerek duymadı herhalde.

Maçın sonunda da Tanjevic ile Sito Alonso arasında bir tartışma yaşanmış. Alonso konuyla ilgili "Tanjevic'in çılgın olduğunu biliyordum ama maçtan sonra elimi sıkmasını beklerken asistan koçu üstüme yürüdü" gibi bir açıklama yapmış. Tanjevic de "38 yıllık kariyeri boyunca çok maç kazanıp, kaybettim ama hep aynı tebessümle rakip takımın koçunun elini sıktım. Umarım Alonso da bunu öğrenir" demiş.

Haftaya Olimpija'yı İstanbul'da yenersek dün gece elde ettiğimiz avantajımızı sürdürürüz. Union Olimpija da 3 maçta 3 yenilgi aldı, Fenerbahçe Ülker maçı da onların diriliş maçı olacak. Dikkat etmemiz, rahatlamamız lazım. Çünkü bu takımın yolu en azından son 8'dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder