12 Kasım 2008 Çarşamba

Efes'i CSKA Çarptı

Efes Pilsen Moskova'dan malesef 90-68 yenilgi ile dönüyor. Karşılaşmanın ilk çeyreğini 27-9 geride tamamlayınca hem moral olarak, hem de oyun olarak çöktük. Bir daha da toparlanamadık. CSKA Moskova da hem savunmamızın zayıflığı, hem ilk çeyrekteki inanılmaz üçlük yüzdeleri ile maçı ilk çeyrekten bitirdi.

Siskauskas 4/4, Langdon ve Morris 5/7 üçlük attılar. Takım olarak %72 ile tam 18 tane üçlük buldular. 90 sayının 54'ü üçlüklerden geldi. Yani bu kadar da üçlük atılmaz ki, bu kadar da üçlük yenilmez ki. Efes'te de Charles Smith 3 sayılık isabetli atışları ile ayakta kalan oyuncumuz oldu, 6/9 üç sayılık basket buldu ve toplamda 22 sayıya ulaştı.

CSKA çok üstün bir takım olduğunu gösterdi ama ilk çeyrekte bu kadar rahat ve isabetli üçlük bulmasalardı ilk çeyrekten gardımız düşmezdi. Sonuçta CSKA ile Efes Pilsen arasında kalite farkı var ama Efes Pilsen'in Panionios yenilgisi moralini bir hayli bozmuş.

CSKA sahasında Euroligin ilk maçında AJ Milano'yu da 90-64 ile geçmişti hatta o maçında ilk çeyreğini 22-9 önde kapatmış, Armani'yi de ilk çeyrekten teslim almıştı. Efes Pilsen'in bu akşam biraz daha dirençli, biraz daha maça tutuk olmasını beklerdim, olmadı. 5. dakikada teslim olduk. Grupta lider zaten belliydi ama hem kendimize hem de gruptaki diğer rakiplerimize kalitemizi ve gücümüzü gösterebilmemiz gerekirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder