13 Kasım 2008 Perşembe

Roma, Tau Ceramica'dan Bir Galibiyet Çaldı.

Fenerbahçe Ülker'in grubunda dün gece oynanan önemli maçta Lottomatica Roma, Tau Ceramica'yı deplasmanda 93-90 yenerek grupta ilk iki için hatta belki de grup liderliği için çok büyük bir avantaj elde etti.

Jasmin Repesa'nın takımı ilk yarıyı 10 sayı farkla 49-39 önde tamamladı, Tau Ceramica da ikinci yarıda bu farkı eritmek için uğraştı durdu. Maçın son dakikasında Tau Ceramica rakibini yakalamayı da başardı ama Becirovic ve Gabini'nin sayılarına engel olamadı ve 90-93 yenilerek ilk yenilgisini aldı. (Bu ilk yenilgiyi Fenerbahçe Ülker tattırabilirdi ama olmamıştı.)

Geçen yıl Panathinaikos forması giyen Becirovic maçı 23 sayıyla tamamladı. PAO'da çok fazla süre alamayan Becirovic kalitesini yeni takımı Roma'da göstermeye başladı. Euroleague ilk maçında Alba Berlin'e 7 sayı atabilen Sani Beciroviç, daha sonraki maçlarda Joventut'a 15, Olimpija'ya da 23 sayı atmıştı. Primoz Brezec de başarılı performansını sürdürmeye devam ediyor. O da maçı 18 sayı 4 rübaunt ve 2 top çalmayla tamamladı. Tau Ceramica'nın en skorer ismi ise 23 sayıyla maçı tamamlayan Rakocevic oldu. Robert Hite da 15 dakika süre aldı ve 6 sayıyla maçı tamamladı.

Şimdi grupta her iki takımda 3'er galibiyetle ilk iki sırada yer alıyor. Fenerbahçe Ülker bu akşam alacağı bir galibiyetle bu iki takımın yanına gelerek ilk 3'teki yerini sağlamlaştırabilir. DKV Joventut da Berlin deplasmanında olacak. Görünen o ki C grubunda Tau ve Roma ilk iki için en güçlü adaylar. Fenerbahçe Ülker de bugün alacağı galibiyet ile ilk 2 için iddialı olduğunu göstermeli.
Önümüzdeki hafta içi Euroleague maçı olmayacak, bir hafta ara verilecek. Daha sonraki hafta Fenerbahçe Ülker Lottomatica Roma deplasmanına gidiyor. Bu akşam galibiyet sayımızı 3'e çıkararak Roma deplasmanında rakibimize aradaki farkı 2 galibiyete çıkarma fırsatı vermemeliyiz. Grupta ilk 2'ye girebilmek Top-16'da kuralarda çok çok önemli bir avantaj sağlayacak çünkü. Bu akşam yaralı Olimpija'yı Slovenya'ya ilk 4 maçını kaybetmiş olarak göndererek ilk iki iddiamızı sürdürmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder