15 Ekim 2008 Çarşamba

Euroleague Takım Analizi: Maccabi Electra Tel Aviv


Yeni Transferler: Jason Williams (Bnei Hasharon), Dror Hagag (Hapoel Jerusalem), Yaniv Green (Samara), Chester Simmons (Hapoel Holon), Rodney White (Arecibo), D’Or Fischer (Bree), Carlos Arroyo (Orlando Magic)
Takımdan Ayrılanlar: Nikola Vujcic (Olympiakos), Terence Morris (CSKA), Yotam Halperin (Olympiakos), Will Bynum, Vonteego Cummings (Estudiantes), David Bluthenthal (Le Mans), Marcus Fizer.

Takım Kadrosu
G 1.78 Dror Hagag
G 1.88 Carlos Arroyo
G 1.83 Derrick Sharp
G 1.83 Alex Garcia
G 1.98 Tal Burstein
G 1.83 Regev Fanan
F 2.08 Rodney White
F 1.98 Tre Simmons
F 1.96 Jason Williams
F 2.07 Lior Eliyahu
F 2.05 Omri Casspi
C 2.06 Yaniv Green
C 2.08 Esteban Batista
C 2.11 D'or Fischer
Head Coach: Efy Birenboim




Efy Birenboim

4 Euroleague şampiyonluğu bulunan Maccabi Tel Aviv yeni sezon için kadroda köklü değişiklikler yaptı. Geçtiğimiz yıl takımı Final Four finaline çıkarmasına rağmen İsrail Ligi şampiyonluğunu kaçıran Koç Zvi Sherf’in yerine 54 yaşındaki İsrailli koç Efy Birenboim’i getiren Maccabi’de önemli oyuncular da takımdan ayrıldı. Avrupa’nın en iyi uzunlarından Nikola Vujcic’i gruptaki rakiplerinden Olympiakos’a, Euroleague’te 25 maç oynayan ve 12.4 sayı, 8.3 ribaunt ortalamaları yakalayan Terrence Morris’i de CSKA’ya gönderdi. İsrail’in önemli gardlarından Yotam Halperin, Euroleague’te 10.6 sayı ortalaması olan Will Bynum, Vonteego Cummings ve David Bluthenthal da diğer takımdan ayrılan isimler oldu.


Carlos Arroyo - Derrick Sharp

Will Bynum ve V.Cummings’in takımdan ayrılmasıyla oyun kurucu olarak NBA’den Carlos Arroyo ve Hapoel Jerusalem’den Dror Hagag transfer edildi. Carlos Arroyo takımın yeni saha içi lideri, en güçlü skor gücü olarak sahadaki yerini alırken Dror Hagag ise hem Arroyo’nun arkasında hem de savunma da Maccabi Tel Aviv için önemli bir isim olacak. 37 yaşındaki kaptan Derrick Sharp dış atışları ve liderlik özellikleri ile takımın önemli parçalarından. Tal Burstein ve Regev Fanan da bu isimlerin arkasında bekleyecek isimler. Dror Hagag’ın Avrupa tecrübesinin olmayışı, Derrick Sharp’ın yaşı ve sakatlık problemleri bu pozisyon da Maccabi’nin başarısı Arroyo’nun performansına bağlı olacak gibi görünüyor.


Omri Casspi

İsrail şampiyonu Hapoel Holon’dan alınan T.Simmons geçtiğimiz yıl İsrail liginde 14.9 sayı ortalaması yakalamıştı. İlk Euroleague tecrübesinde bu skor gücünü gösterebilmek isteyecektir. İsrail liginin bir diğer skoreri Jason Williams da kadroya dahil edilen isimlerden. Williams geçtiğimiz yıl İsrail ligini 16.5 sayı ortalamasıyla bitirmişti. NBA tecrübesi de bulunan Rodney White 2.08 boyuyla hem ribaunt hem skor üretebilen bir isim. Lior Eliyahu fiziği ile ve İsrail basketbolunun genç yıldızı Omri Casspi de hızı ile takıma pota altında katkı da bulunacak isimler.


Esteban Batista

Geçen sezon Rusya liginde Samara forması ile 8.9 sayı, 6.1 ribaunt ortalaması yakalayan Yaniv Green takıma geri döndü. Uruguaylı pivot Esteban Batista geçtiğimiz yıl Euroleague’te Vujcic’in de sakat olduğu dönemi iyi değerlendirerek 10.3 sayı, 5.3 ribaunt ortalamalarıyle oynamıştı. 2.11’lik D’or Fischer ile Maccabi pota altını geçmek kolay olmayacak ancak hucümda da aynı zorluğu bu ağır oyuncularla Maccabi de yaşayacaktır.

Maccabi Tel Aviv grupta ne yapar: Gönderdiği oyuncular ve yerine aldığı oyuncularla kalite olarak biraz daha aşağılara inen Maccabi Tel Aviv, hazırlık maçlarında da sıkıntı yaşadı. Avrupa’nın en kaliteli uzunlarından olan Vujcicsiz Maccabi pota altı geçtiğimiz yıla göre çok kan kaybetti. CSKA’ya giden Terence Morris geçtiğimiz yıl Euroleague’te 12.4 sayı ve 8.4 ribaunt ile Maccabi’nin finale kadar çıkmasında çok önemli bir rol oynamıştı. T.Simmons, Jason Williams ve Rodney White üçlüsü hem skor hem de ribauntta ellerinden gelenin en iyisini yapmak durumundalar ancak Avrupa Ligi tecrübesizlikleri burada sıkıntı yaşamalarına neden olacak. Arroyo’nun Euroleague’te göstereceği performası ise Maccabinin bu yıl ki Avrupa Ligindeki kaderi için çok önemli. Arroyo’nun takım arkadaşlarına yapacağı katkılar üreteceği skordan daha önemli olacak. A grubunda Arroyo belki Le Mans ve Avellino karşısında maç kazandırabilir ancak, Olympiakos, Malaga ve Cibona karşısında kazanmak için tek başına Arroyo yeterli olmayacaktır. Zaten Maccabi yaptığı hazırlık maçlarında da kötü sonuçlar aldı. Yine de Avrupa Ligi tarihinin en başarılı takımı olan Maccabi Tel Aviv’in sahasında, seyircisi ile birlikte kazanmasını bilecektir. Her yıl olduğu gibi bu yılda hakemler tarafından kollanacakları bir kaç maç olacaktır. Olympiakos ve Unicaja Malaga ikilisini bu grupta ilk iki olarak görüyorum. Maccabi'nin bu ikiliden birini altına alarak ilk ikiye girmesi zor görünüyor. Maccabi Tel Aviv grupta 3. yada 4.olarak Top-16’ya kalır. Cibona ve Avellino’dan birisi Maccabi’yi zorlayacaktır ancak yine de Maccabi Tel Aviv Top-16 vizesini alacaktır.

Tahmini grup sıralaması: 3.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder