29 Ekim 2008 Çarşamba

Efes Pilsen 2. Galibiyetin Peşinde

Euroleague D grubundaki temsilcimiz Efes Pilsen bu akşam saat 22:00'de Milano'da Armani Jeans Milano ile karşılaşıyor. Efes Pilsen'de Kasun, Shumpert ve Barış Hersek sakat. Evsahibi Armani'de ise hafta sonu lig maçında sakatlanan Bulleri ve Pape Sow'un sakatlıkları vardı. Fantasy Challenge'da da bu iki oyuncu sakat olarak görünüyor. A.J.Milano'nun resmi sitesinde de Bulleri'nin bir iki hafta oynayamayacağı yazıyor. Pape Sow'un durumu ise maç saatinde belli olacak.

Geçtiğimiz hafta CSKA Moskova'ya deplasmanda farklı yenilen Milano'nun İtalya liginde de 3 maçta tek galibiyeti bulunuyor. CSKA Moskova'ya 90-64 kaybettikleri maçta Bulleri 2 sayıyla oynamıştı. Pivotları Pape Sow ise 12 sayı 4 ribaunt ile maçı tamamlamıştı. David Hawkins, Jobey Thomas ve Mordente bu akşam dikkat etmemiz gereken dış oyuncular. Armani Jeans Milano'nun Efes Pilsen karşısında skor gücü olacaklar. Bu isimleri iyi savunmamız gerekli.

Pape Sow oynamazsa pota altından sayı üretmekte zorlanacaklar kuşkusuz. Kasun'un yokluğuna rağmen Kerem ve Kaya ile pota altında etkili olabiliriz. Partizan karşısında ribauntlarda düştüğümüz duruma bu akşam düşmeyiz.

Vujanic'in de ilk maçtaki gibi etkili oyununa galibiyet için çok ihtiyacımız olacak. Efes Pilsen'in rakibine göre hem daha kaliteli bir kadrosu var, hem de çok daha tecrübeli bir takım. Bizim gibi sakat oyuncuarı nedeniyle sıkıntı yaşayan Malino'yu deplasmanda da olsa yenerek dönebilecek güce sahibiz.

İtalyan lobisinin bu akşam hakemleri etkilemediği, adil bir yönetimin olduğu bir maç ve Efes Pilsen galibiyeti bekliyorum.

Efes Pilsen'e başarılar.

Grubumuzdaki diğer iki maçta bu akşam oynanacak. CSKA Moskova Panionios ile deplasmanda karşılaşırken, Partizan sahasında Real Madrid'i konuk ediyor. B grubunda ilk maçlarını kaybeden Prokom ile Nancy de Polonya'da karşı karşıya geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder