18 Eylül 2008 Perşembe

Eurobasket 2009 Polonya'da Seri Başıyız



Dün Belçika karşısında aldığımız galibiyetle finallere lider olarak gitmeyi garantilemiştik. Bu liderlik finallerde seri başı olmamızı sağlıyormuş. Milliyetteki habere göre milliler Belçika galibiyeti ile final biletini “seribaşı” olarak cebine koydu. Haberin devamı ise şöyle:
Devler seribaşı

12 Dev Adam, önümüzdeki yıl Polonya’da düzenlenecek olan 2009 Avrupa Şampiyonası’nın final grubu kuralarına seribaşı olarak katılacak. Ay-yıldızlılar, 7-20 Eylül 2009 tarihlerinde Polonya’nın dört farklı kentinde yapılacak final grubu karşılaşmalarının kura çekiminde, eleme grubunu lider bitirmeyi garantiledikleri için seribaşı statüsünde yer alacaklar.

Polonyadaki finallerde 4 grup olacak. Muhtemelen kura çekiminde ilk torbada değilde 2. torbada olacağız. Çünkü İspanya, Yunanistan, Litvanya ve son şampiyon Rusya'yı geçerek seri başı olmamız olanaksız. Ama kura çekiminde bu 4 ülkenin ardından seri olabiliriz diye tahmin ediyorum.

Dün akşamki maçtan sonra A Milli Basketbol Takımı coachumuz Tanjevic ise şu açıklamayı yapmış:
Tanjevic: Yine iyiydik
A Milli Basketbol Takımı coachu Tanjevic, Belçika karşısında da üstün bir oyun çıkararak haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Tanjevic, “Beş maçta da iyi oynadık. Belçika karşısında da iyi mücadele ettik ve kazandık. İlk 30 dakikada Belçika tehlikeli bir rakip gibi ve şansını sürdürebilmek adına kazanmak için oynadı. Taraftarların böyle bir maçta bizi yalnız bırakmaması güzeldi. Desteklerini arkamızda hissetmek çok güzel. Son maçımızı Fransa ile oynayacağız. Kazanmak için gideceğiz. Ama kesinlikle kolay olmayacak” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder