29 Eylül 2008 Pazartesi

Ermal Kurtoğlu ve Pamesa Valencia


Efes Pilsen'den Avrupa'nın en kaliteli ligi ACB'ye, Pamesa Valencia'ya transfer olan Ermal Kurtoğlu ile acb.com kısa bir röportaj yapmış. Yeni takımına ve takım arkadaşlarına alıştığını söyleyen Ermal, Valenciya şehrini de sevdiğini ve bu yıl Pamesa ile başarılı olacaklarına inandığını söylemiş.

Geçtiğimiz yıl 22 galibiyet ile normal sezonu 5. sırada tamamlayan Pamesa bu yıl kadroyu büyük ölçüde yeniledi. Yaptığı yeni transferler ve 41 yaşındaki koçu Katsikaris ile Pamesa Valencia bu yıl Fiba Euro Cup'ta ve İspanya liginde geçtiğimiz yıldan daha yükseklere çıkmayı hedefliyor.

Ermal, Pamesa'nın hedeflerine varabilecek bir kadrosu olduğunu, bu kadroda kendi pozisyonu olan pivot mevkiinde çok güçlü olduklarını belirtmiş. Geçtiğimiz sezon NBA'de Golden State forması altında 7 maça çıkan 2,17'lik Sırp Kosta Perovic, CSKA Moskova ile 2 tane Euroleague şampiyonluğu bulunan Tomas Van Den Spiegel ve İspanyol Albert Miralles ile güçlü bir pota altına sahip olan Pamesa'da, koç Katsikaris'in elinde kaliteli alternatifler olması hem Fiba Euro Cup'ta hem de İspanya liginde büyük avantaj olacak.

Bu 4' önemli ve kaliteli pivot içersinde Ermal'in ne kadar süre alacağını merakla bekliyorum. Hazırlık maçlarında Miralles ile değişimli 5 numara oynayan Ermal'in kenarda bekleme süresi, Kosta Perovic ve Tomas V.D.Sipiegel'in de takıma girmesiyle biraz daha artacak gibi görünüyor. PamesaValencia'nın bu sezon kurduğu kadro ile başarılı bir yıl geçirmesini bekliyorum, umarım bu başarının içerisinde Ermal'in payı da büyük olur ve fazla benchte beklemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder