22 Ekim 2009 Perşembe

Kısa Kısa Euroleague'te Dün Akşam


Fenerbahçe Ülker 59 - 82 Regal FC Barcelona
Solomon 16 sayı, Oğuz 11 sayı ve Greer 10 sayı ile oynadılar. Giricek sadece 16 dakika sahada kaldı ve 3 sayı ile oynadı. Barcelona'da Pete Mickeal'in 26 sayısı dışında çift haneli skor üreten oyuncu yok. Ama yediğimiz sayı 82. Tanjevic'in oyunculara fırsa atmasından da bıktık artık, çok çirkin bir görüntü oluyor. Tamam disiplinlisin, basketbolun yaşayan efsane koçlarındansın, tamam Semih fırça yemeden oynamıyor ama Giricek gibi bir yıldıza da niye fırça atarsın ki. Zaten 16 dakika oyunda tutmuşsun bir de üstüne azar. Fenerbahçe Ülker'de kadro iyi ama kenar yönetim ve yönetimdeki sorunlar takımı da bozuyor. Taraftarlar isyanda. Fenerbahçe Ülker için zor günler var. Bakalım.



Maroussi BC 65 - 66 CSKA Moscow
Yunanistan'dan Khryapa'nın son saniye üçlüğü olmasa güzel bir yenilgi ile dönecekti CSKA ama şimdilik o yenilgi ertelendi. Haftaya Lottomatica Roma'yı Moskova'da yenerler ama daha sonraki deplasmandaki Maccabi maçında yenilgiyi tadarlar herhalde. Maroussi'de Kaymakoğlu 15, Billy Keys 14, Mavroeidis 13 sayıyla oynadılar. CSKA'da da 3 yıldız maçı kazanmalarını sağlayan performans gösterdiler. Siskauskas 12, Holden 16, Langdon 18 sayı ile maçı tamamladılar. Maroussi, CSKA'ya savunmayı biz de biliyoruz dedi adeta.



Cibona 40 - 85 Montepaschi Siena
Günün en rahat kazanan takımı oldu Siena. Cibona kadrosu bu kadar da kötü değil elbette ama yine de Siena cibona'yı savunma manyağı yapmış. Cibona'nın yüzdeleri iki sayıda % 31, üç sayıda %15. Bir de 27 tane top kaybı var ki inanılmaz. Marko Tomas haricinde çift haneli skorlara ulaşan oyuncu yok doğal olarak. Zaten 45 sayı da kaldılar. 5 sayıyı geçen isim bile yok. A.Graves sayı bile bulamamış. Cibona çok kötü bir takım değil ama işte Siena'ya çok hafif gelmişler. Lavrinoviç pota altında krallığını ilan etmiş, 26 sayı-8 ribaunt ile maçın adamı olmuş. İlk yarıyı 35-24 önde tamamlayan Siena öldürücü darbeyi 3. çeyrekte yapmış ve son çeyreğe 67-32 önde girmişler ve maçı üçüncü çeyrekteki 32-8'lik çeyrek skoru ile bitirmişler.


Zalgiris 71 - 52 Asvel Villeurbanne
Zalgiris de dünün rahat kazananlarından. Maçın başından sonuna kadar üstünlükleri var, tüm çeyrek skorlarında Asvel'e üstünlük kurmuşlar. Genç gardları Kalnietis 17, Marcus Brown ve bir diğer genç oyuncuları 1986 doğumlu Pocius 16 'şar sayıyla maçı tamamlamışlar. Asvel'de ayaktakalan tek isim ise 20 sayı, 7 ribauntla maçı tamamlayan geçen yıl ACB'De Granada forması giyen, ABD'li beyaz pivot Curtis Borchardt olmuş.


Olympiacos 94 - 72 Entente Orleanaise
Domuz gribi yüzünden 3 oyuncusunu bu maçta oynatamayan Olympiakos'ta kadronun geri kalan isimleri Orleans'ı farklı yenmeye yetti de arttı bile. NBA patentli isimler Kleiza 23, Childress 15 sayıyla maçı almışlar. Pota altı oyuncuları Vujcic 10, Bourousis 2 sayı da kalırken, yeni transfer Wafer 15 dakikada 10 sayı üretmiş. Konuk Orleans'ta ise Ryvon Covile ve A.Nichols 18 sayıyla maçı tamamlamışlar.



Asseco Prokom Gdynia 81 - 87 EWE Baskets Oldenburg
Gecenin sürpriz sonucu ise Polonya'dan geldi. Alman şampiyonu Oldenburg, Prokom'u baştan sona çekişmeli geçen maçta son çeyrekteki hamlesi ile 87-81 ile geçerek deplasmandan çok değerli bir galibiyet aldılar. Prokom'da Olympiakos ile Yunanistan ve İtalya tecrübeleri bulunan gard Qyntel Woods 23 sayıyla en skorer isim olurken, David Logan 15, Jagla ve Burrell 10 sayı ile maçı tamamladılar. Oldenburg'da ise Rickey Paulding 23, Jekel Foster 20 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder