15 Ekim 2009 Perşembe

Euroleague Açılış Maçı (Maccabi-Olimpija)

Euroleague 2009-2010 sezonu bu akşam Maccabi Elctra - Union Olimpija maçıyla başlıyor. Nokia Arena'daki açılış maçında evsahibi Maccabi favori olarak sahaya çıkacak. Tecrübeli koç P.Gershon'un takımı bu sezona kadroda önemli değişikliklerle başlıyor. Lior Eliyahu, Omri Casspi, Marcus Brown, Carlos Arroyo, Tal Burstein, Chester Simmons ve Dror Hagag takımdan ayrılan isimler. Gershon yeni transferleri ise Le Mans'a giden eski öğrencisi David Bluthenthal, Khimki'den Maciej Lampe, Lietuvos Rytas Chuck Eidson, Andrew Wisniewski, Alan Anderson ve Partizandan Stephane Lasme oldu. Geçtiğimiz yılki kadroya göre biraz daha mütevazı bir kadro olarak düşünülebilir. Özellikle İsrailli oyunculardan Burnstein, D.Hagag, Eliyahu ve Casspi'nin yokluğu sezon başında sıkıntı yaratacaktır. Maccabi'de bu sezon gözler Elyon'dan transfer edilen 88 doğumlu gard Gal Mekel'de olacak. Geçtiğimiz yıl Top-16'dan ileri gidemeyen Maccabi sahasında yine de başarılı sonuçlar almıştı. Yenmesi gereken rakipleri konumundaki tüm takımları geçmeyi başarmışlardı.

Union Olimpija ise geçen yıl büyük maddi sorunlar yaşamış ve sadece 2 galibiyetle ik turdan elenmişlerdi. Olimpija'da da bu yıl kadroda önemli değişiklikler oldu. Olimpija'da Euroleague'te kadronun önemli parçalarından Mirza Begiç, Miha Zupan, Rudez ve J.Wallace takımdan ayrılan isimler oldular. Gelen isimler ise, Tau Ceramica'dan Ilievski, Belçika'dan M.Walsh, F.Bahçe Ülker'den Gasper Vidmar, Sani Becirovic ve Uros Slokar. Adriyatik ligine iyi bir başlangıç yapayan Olimpija ilk maçta Zadar'a deplasmanda 79-59 mağlup oldular. Becirovic ve Ilievski 5'er sayıyla hayal kırıklığı yaratırken Gasper Vidmar da sadece 4 sayı üretebilmişti. Bir tek oyun kurucu Saso Ozbolt 13 sayı bulabildi. Union Olimpija'yı Banvit Tübad Turnuvasında izleme şansımız olmuştu. Galatasaray Cafe Crown'u 65-62 ile yenen Olimpija, Efes Pilsen'e 92-68, Beşiktaş Cola Turka'ya 82-80 mağlup olmuştu.

Union Olimpija'nın bu yılda geçen sezon gibi başarısız bir sezon geçirmesi muhtemeldir. Bir tek Sani Becirovic takımı yukarılara taşıyabilecek, Euroleague seviyesinde bir isim ama onun da bu akşam sakatlık sorunu varmış. Sahada olması bekleniyor ama. V.Ilievski ise İsrail'e götürülmemiş sakatlığı nedeniyle. Her ne kadar Maccabi Electra geçen yıla göre biraz daha mütevazı bir takım olsa da bu akşam Euroleague açılış maçını kazanacak güçte. Maç Spormax'te 22:00'de başlayacak. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder