20 Mayıs 2009 Çarşamba

İtalya Playoff İlk Maçlar

İtalya'da playoff heyecanı başladı. Oktay Mahmudi'li Benetton ilk maçta sahasında La Fortezza Bologna'yı 85-77 yenerek seride 1-0 öne geçti. Massimo Bulleri 18, Sandro Nicevic 16 ve Gary Neal 15 sayıyla en skorer isimler olmuşlar. Bologna'da ise Keith Langford 28 sayıyla maçın en skorer ismi olmuş. Earl Boykins 10 sayı, 4 ribaunt ve 5 asist ile maçı tamamlamış.

Normal sezonu sadece 1 yenilgi ile lider tamamlayan Montepaschi Siena ise 8. sıradan playoff vizesi alan Scavolini Pesaro'yu 43 sayı farkla 94-51 ile geçerek bu turda pek zorlanmayacağının sinyallerini verdi. Büyük ihtimalle seriyi 3 maçta bitirecekler. İtalya çeyrek final serilerini 5 maç üzerinden oynanıyor, 3 galibiyet alan yarı finale kalacak. Maçta ise Siena'dan 5 oyuncu çift haneli skorlara ulaşmış. Domercant 10, Mc Intyre 11, Benjamin Eze 14, K.Lavrinovic 12 ve Kaukenas 13 sayıyla maçı tamamlamışlar.

Diğer iki seride de Euroleague takımlarının üstünlüğü vardı ilk maçlarda. Lottomatica Roma Angelico Biella'yı ilk maçta evinde 80-67 ile geçmişti. Bu akşam serinin ikinci maçı oynanacak. Bir diğer Euroleague takımı Armani Jeans Milano'da ilk maçta deplasmanda 85-75 yendiği Teramo'yu bu akşam evinde ağırlayacak. Normal sezonu 3. sırada tamamlayan Teramo ilk maçlarda ligdeki pozisyonu daha iyi olduğu halde rakibine kaybeden tek takım olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder