20 Ağustos 2009 Perşembe

Polonya Yolcusu Kalmasın!





B grubunda İtalya ve Finlandiya'nın iddiası yok. Fransa bu grupta liderliği garantiledi ve final oynama hakkını kazandı.

A grubunda Belçika, Portekiz'i yenerse Bosna ile puanlarını eşitleyecek ve ikili averajda üstünlüğü olduğu için finalde Fransa'nın rakibi olacak. Portekiz'in grup maçlarını 4'te 0 ile tamamlamamak dışında bir iddiası yok. Bosna'nın koçu Portekiz'e güvendiğini ve hala finale kalacaklarına inandığını açıklamış. Belçika tarafından da Fransa ile oynanacak final maçının çok düşünülmediği şu anda sadece Portekiz maçını düşündükleri gibi bir açıklama gelmiş. Fransa'yı finalde geçerek Polonya bileti alacaklarına pek inanmıyorlar gibi geldi bana, çok da haksız sayılmazlar.

Düşme grubundaki diğer iki maçta ise hesaplar var işin içinde. Grupta son iki sırayı alacak ülkeler Divison B'ye düşecekler. Estonya grup sonuncusu oldu ve Division B'ye düştü. Bu maçta iddiası yok. İddiası yok derken maça hiç asılmazlar kesin yenilirler demek istemiyorum ama grupta matemetiksel olarak iddiaları kalmadı demek istiyorum. Macaristan bu maçı alsa da almasa da grupta son ikiye girmiyor. Çünkü eğer bu maçta Estonya'ya yenilirlerse grup maçlarını 3 galibiyet ile tamamlayacak. Gruptaki diğer maçı kaybeden takım da grup maçlarını 3 galibiyetle tamamlayacak. Macaristan'ın hem Çeklere hem de Ukrayna'ya karşı ikili averajda üstünlüğü var. Yani Macaristan içinde bu maçın küme düşme ya da düşmeme açısından bir önemi yok.

Ukrayna-Çek Cum. maçını kaybeden takım Division B'ye düşecek. Aralarında ilk maçı Çek Cumhuriyeti sahasında 71-64 kazanmıştı ama iki takımında 3'er galibiyeti olduğu için ilk maçtaki farkın bir önemi yok. Kaybeden takım seneye İzlanda, Danimarka, İrlanda, Lüxemburg gibi ülkelerle Division B'de mücadele edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder