20 Şubat 2009 Cuma

Navarro Dinamita El Clásico

Dün akşam oynanan İspanya Kupası çeyrek final maçında Barcelona ezeli rakibi Real Madrid'i 85-73 yenerek yarı finale yükseldi. Maçın baçından itibaren kontrol Barcelona'daydı. İnternetten biraz izleyebildim. Maç Madrid'teydi ama Real Madrid'in salonunda değildi, başka bir salondaydı. Yani Real Madrid baskı kuramadı. Navarro dün akşamın kahramanıydı. Maçın başında Ersan Barcelona'nın ilk 10 sayısının 7'sini kaydedince maçın yıldızı Ersan olur diye bekliyordum ama Navarro öyle bir ikinci yarı oynadıki, gösterdiği performansla rekor dereceler elde etti.

Karşılaşmayı 28 sayı, 10 asistle tamamlayan Navarro double double yaptı. Maçta yaptığı 10 asist ile kupa tarihinin bir maçta en fazla asist yapan 5 isminden biri oldu. Rekor 15 asist ile Prigioni'ye ait. Ayrıca Navarro 6 isabetli 3'lük ile de kupa tarihinin bir maçta en fazla üç sayılık isabet bulan 9 derecesinden birini kaydetmiş.

Ersan maçı 14 sayı 5 ribaunt ile tamamlarken, Real Madrid'in en skoreri 22 sayıyla L.Bullock oldu. F.Reyes 16 sayı, 9 ribaunt ile maçı tamamladı.

Günün diğer maçında Tau Ceramica ilk yarı çok zorlanmasına rağmen Pamesa Valencia'yı 82-66 yenerek Barcelona'nın yarı finaldeki rakibi oldu. İlk yarısı 33-35 Pamesa'nın üstünlüğü ile biten maçta, Tau Ceramica ikinci yarıda işi sıkı tutunca 49-31 üstünlük kurarak yarı dinal biletini kaptı. Ermal 16 dakika sahada kalıp, 10 sayı ve 2 ribaunt ile oynamış. Tau'da Tiago Splitter 20 sayı 10 ribaunt ile maçın adamı olmuş.

Cumartesi Tau Ceramica - Barcelona maçı çok güzel olur. Adam gibi bir link bulup izlemek lazım.
Not: Yazının başlığı da ACB.com'dan alıntı ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder