4 Aralık 2008 Perşembe

Bu Kafayla Olmuyor Efes Pilsen

Belgrad deplasmanından alınacak galibiyetle, gruptaki şansımızı tekrar artıracaktık ama Partizan'a 83-77 yenilmekten kurtulamadık. 4. yenilgimizi alarak grupta son sıraya da düştük. Yine savunmada başarısız olarak rakibimize 83 sayı şansı tanıdık. Partizan iki sayılık atışlarda %70, üç sayılık atışlarda %40 isabet ile oynadı. CSKA da Real Madrid de çok yüzdeli oynamışlardı. Rakiplerimizin günlerinde oldukları maçlar bize denk gelmiyordu tabiki de Efes Pilsen rakiplerini savunamıyordu o kadar. Bize bir araba dolusu fark atan, neredeyse her üçlüğü giren CSKA dün AJ Milano'ya 80-79 mağlup oldu. Real Madrid, Panionios'a karşısında 66 sayıda kalıp, yenilerek dönüyor İspanya'ya.

Kerem'in 14 sayı 11 ribuntlu performansı haricinde Shumpert'in 13, Smith'in 12 sayısı vardı. Yeni transferler Drobnjak ve Hammonds da dün akşam görev alarak, zaten Ergin Ataman'ın yeterince karıştırdığı saha içi süre paylaşımını, iyice karmaşık hale getirdi. Vujanic'ten bir türlü faydalanamayan Ergin Ataman, bir de Hammonds'ı rotasyona dahil etti ve Ender'i de Vujanic'i de en verimsiz şekilde kullanmayı başardı. Dün Sinan Güler'i nasıl hatırladı şaşırdım doğrusu. 8 dakika oyunda tuttu Sinan'ı. "Denemediğim oyuncu kalmasın zaten ipin ucu kaçtı Sinan da girsin bakalım ne olacak" dedi herhalde. Sinan oyunda kaldığı sürede 3 sayı, 3 ribaunt, 1 asist ve 1 top çalma yaptı. Zaten savunmadaki sıkıntılardan dolayı bu yerlere gelen, oyunun her iki yönünde de, hem hücum da hem savunma da etkili olamayan oyuncular yüzünde bu hale gelen takımda Sinan Güler ilk 5 maçta sadece 5 dakika mı süre almalıydı? Yani neresinden bakarsanız bakım, takımın üzerinde bu kadar çok oynayan, takımın kimyasını alt üst eden, başka takımlarda ve başka koçların elinde harikalar yaratabilecek oyuncuları bu hale getiren Ergin Ataman ile artık ilerisini göremiyoruz.

Grupta son sıraya da indik. Grup ikinciliği için ayrı, ilk dört için ayrı bir mücadele var. Efes Pilsen ilk iki için artık çok gerilerde kaldı. Partizan'a karşı ikili averajda'da geriye düştük. Real Madrid'i deplasmanda yensek bile ikili averajda 15 sayılık bir fark gerekiyor. CSKA İstanbul'a iddiasız gelse bile, adam gibi oynamadan CSKA'yı yenemeyiz. Önümüzdeki iki maç Milano ve Panionios'u yenerek en azından Efes Pilsen gibi bir takımın Top-16'ya kalamadan elenmesini engelleyebiliriz. Ama bu oyun, bu hoca tercihleri ile aşağıdaki 4 maçı da kazanmamız zor. CSKA'yı sahasında yenen AJ Milano, Efes Pilsen'i iyice gözüne kestirmiştir herhalde.

AJ Milano
Panionios (D)
CSKA Moskova
Real Madrid (D)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder